"Αν δεν καώ εγώ,αν δεν καείς εσύ,αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.."Ναζίμ Χικμέτ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση μελων της Χρυσής Αυγής κατα νεαρής κοπέλας


Περίπου 10 μέλη της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν προεκλογικό υλικό στο σταθμό του μετρό «Κατεχάκη» επιτέθηκαν στη Σοφία Παπάζογλου, επειδή πέταξε την εφημερίδα που της έδωσαν. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με τραύματα στο πρόσωπο.

Σπέρνουν μαθητοδηκεία...θα θερίσουν θύελλες


Την Πέμπτη 8 Οκτώβρη δικάζονται από το πρωτοδικείο Πειραιά οι δύο ανήλικοι μαθητές που είχαν συλληφθεί το Δεκέμβρη έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων της νεολαίας και τον εργαζομένων, ρεβανσισμού απέναντι στον ελπιδοφόρο και ανολοκλήρωτο Δεκέμβρη της προηγούμενης χρονιάς.

Είναι ακόμα μια πράξη ποινικοποίησης δίπλα σε αυτήν της παρατεταμένης προφυλάκισης με κατασκευασμένο κατηγορητήριο του Θοδωρή Ηλιόπουλου και της τρομοκρατικής δολοφονικής απόπειρας ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Κομμάτι της αυταρχικής θωράκισης του κράτους και της πολιτικής του κεφαλαίου, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν μια πρώτη απάντηση!

Η ΕΛΜΕ Πειραιά και Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, παραχωρούν συνέντευξη τύπου την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 47).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Το διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοέμβριου του 2005, στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή διεξήχθησαν κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της φοιτητικών λεσχών.
Ο τότε πρύτανης Καραμπίνης εναρμονιζόμενος πλήρως με τις επιταγές της κυβέρ-νησης και της Ε.Ε. προσπάθησε να αφαιρέσει ένα κεκτημένο του φοιτητικού κινήματος, όπως είναι η δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.
Απέναντι σε αυτή του τη προσπάθεια βρήκε τον Σύλλογο Φοιτητών της Πολυτε-χνικής Σχολής Ξάνθης που σε αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις τον κατήγγειλε και προχώρησε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

"Mαζικές απολύσεις" ετοιμάζει η Siemens


Μαζικές απολύσεις προγραμματίζει η εταιρεία Siemens, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων της. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «η εταιρεία παρουσίασε μάλιστα, ένα «μοντέλο» αποχωρήσεων με κάποια ελάχιστη πριμοδότηση των νόμιμων αποζημιώσεων, προκειμένου να φανεί το «κοινωνικό πρόσωπο» της εταιρείας, ξεχνώντας όμως, ότι ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ανεργία σε πολλούς εργαζόμενούς της σε μια πολύ άσχημη οικονομική και κοινωνική συγκυρία».

Τα παραπάνω θέματα τέθηκαν στη έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου της εταιρείας την 1η Οκτωβρίου 2009, κατά την οποία «απορρίφθηκε ομόφωνα το «μοντέλο» των ομαδικών απολύσεων της εταιρείας ως ανεπαρκές και απαράδεκτο».

Επίσης από την πλειοψηφία των μελών κρίθηκε ότι δεν έχει νόημα να συμμετάσχουν «στις κατ’ επίφαση «διαβουλεύσεις», που μας έχει καλέσει η Διοίκηση της εταιρείας, δεδομένου ότι είναι προαποφασισμένος ο αριθμός των προς απόλυση εργαζομένων, ο χρόνος και ο τρόπος αποχώρησης. Κρίθηκε ότι η παρουσία μας θα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα και το μόνο που θα εξυπηρετούσε θα ήταν η νομιμοποίηση των αλλεπάλληλων παραβιάσεων από τη Διοίκηση της σχετικής νομοθεσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο των εργαζομένων έχει καλέσει τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις του»σύσσωμοι να αντιταχθούν με ενέργειες που θα συναποφασίσουν, προκειμένου ν’ αποτρέψουμε το πογκρόμ των απολύσεων που έρχεται ως “τσουνάμι”».

http://www.tvxs.gr/v22782