"Αν δεν καώ εγώ,αν δεν καείς εσύ,αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.."Ναζίμ Χικμέτ

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ!Στις 20 του Γενάρη στην Άμφισσα, αρχίζει η δίκη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κορκονέα και Σαραλιώτη.
Μία δίκη που διεξάγεται 13 μήνες μετά τη δολοφονία, μακριά από την Αθήνα, παρά τις δύο αιτήσεις της οικογένειας για το αντίθετο. Μία δίκη που συντονισμένα, το σύστημα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή στήριξη των ΜΜΕ θέλουν να περάσουν στα «ψιλά» των ειδήσεων», υποβιβάζοντας και υποβαθμίζοντας το γεγονός.
Γι αυτό και επιλέγουν η δίκη να γίνει χρονικά μακριά από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του ’08, αλλά και τις πρόσφατες επετειακές κινητοποιήσεις, που καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.
Αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων θέλουν να ξεμπερδεύουν επιτέλους με το Δεκέμβρη, να τον σβήσουν από τη μνήμη της νεολαίας και των εργαζομένων που κατά χιλιάδες αντιστέκονταν καθημερινά σ’ ολόκληρη τη χώρα απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί, τις μέρες του Δεκέμβρη. Θα ‘θελαν πολύ να ξεχαστεί η κοινωνική έκρηξη και οι αιτίες της, που εδράζονται στην σκληρή καταπίεση που επιβάλλει καθημερινά στις ζωές μας η πολιτική του κεφαλαίου και των εκφραστών της.