"Αν δεν καώ εγώ,αν δεν καείς εσύ,αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.."Ναζίμ Χικμέτ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012


Γιατί να συμμετέχεις στη συνέλευση της σχολής σου…

Η συγκυρία που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ανάταση του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.  Η πρόσθεση νέων μέτρων και το ξεδίπλωμα της κρίσης, κάνει πιο εμφανές από ποτέ ότι η πολιτική αυτή στοχεύει στην βίαιη υποβάθμιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι’ αυτό, είναι αναγκαία η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής η οποία θα επιτευχτεί με έναν συλλογικό αγώνα διαρκείας.
Η βάση της οργάνωσης ενός τέτοιου αγώνα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι η Γενική Συνέλευση. Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο λειτουργίας ενός φοιτητικού συλλόγου, μια ιδιαίτερα ελεύθερη και αμεσοδημοκρατική διαδικασία, στην οποία συζητούνται θέματα και παίρνονται αποφάσεις που αφορούν τα συμφέροντα των φοιτητών και μελλοντικών εργαζομένων. Σημαντικές αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τις λειτουργίες της σχολής αλλά και της καθημερινότητας μας ως φοιτητές. Πολλοί φοιτητές θεωρούν πως η ώρα της Γενικής Συνέλευσης είναι ώρα για καφέ ή για βόλτα, καθώς είναι τυχεροί που χάνουν μάθημα. Όμως, η αδιαφορία, η αδράνεια και η ανάθεση του αγώνα για τα συλλογικά συμφέροντα σε άλλους πιο «τσαμπουκάδες» δεν έφεραν ποτέ την αλλαγή. Εμείς πιστεύουμε πως η Γενική Γυνέλευση είναι ώρα πραγματικού αγώνα και ώρα ρήξης με το ίδιο το πολιτικό σύστημα που καταρρακώνει την κοινωνία μας.
Σε μια κοινωνία λοιπόν, όπου οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς, η ανεργία καλπάζει φέρνοντας ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση και εφόσον εμείς αποτελούμε τους εργαζόμενους της επόμενης μέρας, στις γενικές συνελεύσεις δεν μπορούμε να αποφεύγουμε όλα αυτά τα επίμαχα ζητήματα της επικαιρότητας να και αναφερόμαστε αποκλειστικά σε θέματα λειτουργίας της σχολής σα να είμαστε κλεισμένοι στο καβούκι μας.
Η πτέρυγα της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα πανεπιστήμια, δε μπορεί παρά να θέτει προς συζήτηση όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους φοιτητές κ τις εργαζόμενες οικογένειες τους. Δε μπορεί παρά να κλείνει την πόρτα στη βόλεψη κ στον ατομικό δρόμο που προβάλουν με χαρά οι καθεστωτικές-συστημικές παρατάξεις (Π.Α.Σ.Π.-Δ.Α.Π.), αποφεύγοντας τη διαδικασία και εκφυλίζοντας τη σημασία της γενικής συνέλευσης. Είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας όχι μόνο στην λήψη της απόφασης, αλλά και στην υλοποίηση της, έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το φοιτητικό κίνημα, και στο πλευρό των εργαζομένων, να δώσει ηχηρή την απάντηση του ενάντια στο βάρβαρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Δεν θα γίνουμε γενιά θυσίας στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Έλα και εσύ στην Γενική Συνέλευση της σχολής σου και ένωσε την φωνή σου με τις δικές μας.
Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις!!!


«Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;»
Μπ. Μπρεχτ


ΚΑΤΑΛΥΣΗ χημικού - Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: