"Αν δεν καώ εγώ,αν δεν καείς εσύ,αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.."Ναζίμ Χικμέτ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Το Ελληνικό Κράτος τιμά τους συνταξιούχους-Αντικομμουνιστές...!!!!

Αναδημoσίευση απο την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ".


Δεν είναι μικρή η έκπληξη που περιμένει όποιον αναγνώσει την διάταξη του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Μέσα στη φασαρία που έχει προκύψει από το νέο Ασφαλιστικό, με τις συντάξεις, τον τρόπο υπολογισμού τους και όλα τα σχετικά, πέρασε απαρατήρητο ότι εν έτη 2010, εξήντα χρόνια μετά τον Εμφύλιο, παραμένει ακόμη σε ισχύ η νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα να «μετρήσουν» μέχρι διπλάσια, μέχρι και έξι συντάξιμα, τα χρόνια όσων πολέμησαν τους «κομμουνιστοσυμμορίτες» (σ.σ. έτσι ονομάστηκαν οι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος στα μετεμφυλιακά χρόνια,η σημείωση δική μας).

Η εν λόγω διάταξη θεσμοθετήθηκε αρχικά τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Έκτοτε όμως επαναλαμβάνεται αυτούσια στους νόμους που ακολούθησαν, με τελευταίο αυτόν που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο του 2010! Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς με πόσο «ενδιαφέρον» συντάσσουν οι νομοτεχνικοί και μελετούν οι Έλληνες βουλευτές τα νομοσχέδια τα οποία καλούνται να ψηφίσουν για να γίνουν νόμοι του κράτους. Νομοσχέδια τα οποία, στη συνέχεια, όπως ορίζει το Σύνταγμα, καλείται να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έτσι, η υπογραφή του Καρόλου Παπούλια, αντιστασιακού κατά τον Πόλεμο και γνωστού ως "κομμουνιστοσυμμορίτη" την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, φέρει τόσο το προεδρικό διάταγμα του 2007, για τον Κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων, όσο και ο ασφαλιστικός νόμος του 2010, που μετράει διπλά τον χρόνο υπηρεσίας όσων κυνήγησαν και εξόντωσαν «κομουνιστοσυμμορίτες».

Τον Αύγουστο του 2007 συντάχτηκε υπό μορφή Προεδρικού Διατάγματος ο Κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Το υπ' αριθμ. 169 Π.Δ., με ημερομηνία 29/8/2007, φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και φυσικά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο άρθρο 40 και υπό τον τίτλο «Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο» διαβάζουμε ότι δικαίωμα υπολογισμού του χρόνου στο διπλάσιο έχουν μεταξύ άλλων και όσοι «Ελαβαν μέρος στον αγώνα κατά των "κομμουνιστοσυμμοριτών" και για όσο χρόνο διατέλεσαν στη ζώνη επιχειρήσεων. Ο χρόνος υπηρεσίας καθενός στη ζώνη των επιχειρήσεων βεβαιώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Γενικού Επιτελείου ή του Αρχηγείου της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η διάρκεια του αγώνα κατά των "κομμουνιστοσυμμοριτών" ορίζεται από την 1η Απριλίου 1946 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 1949, με τη διατήρηση της ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.Δ. 2704/1953».

Γίνεται προφανές λοιπόν πως οι νομοτεχνικοί που ανέλαβαν τη σύνταξη του Κώδικα απλώς έκαναν αντιγραφή των προηγούμενων διατάξεων (Α.Ν. 1854/51, όπως αντικαταστάθηκε με τον Ν. 4448/64), χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να διαβάσει εκείνες τις διατάξεις και να διαγράψει τη νομοθετική αυτή ντροπή.

Τον περασμένο Ιούλιο ψηφίστηκε από τη Βουλή η «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου» (Νόμος 3865, ΦΕΚ 120 Α’ 21/7/2010). Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι «στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007, ΦΕΚ 210 Α’) προστίθεται «παράγραφος 7...» (η παράγραφος αφορά τον επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών, άσχετη με το θέμα που αναδεικνύουμε). Αποδεικνύει ωστόσο, και γι’ αυτό την παραθέτουμε, ότι το άρθρο 40 το είδαν, το διάβασαν και έκριναν απλώς ότι σε αυτό έπρεπε να προσθέσουν ακόμη μία παράγραφο. Τον τελευταίο αυτό νόμο υπογράφουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!!!


Δεν συγκινούμαστε από την "ευαισθησία" της γνωστής αυτής αστικής φυλλάδας και το συντάκτη του άρθρου. Αυτό γιατί πρώτον, ο συντάκτης δεν γνωρίζει καν!!! ότι η λέξη κομμουνισμός γράφεται με 2 "μ" όχι με ένα και δεύτερον επιμένει συστηματικά ακόμα και εντός εισαγωγικών να αναφέρει τους αντάρτες του Δ.Σ.Ε. ως "κομουνιστοσυμμορίτες". Οποία υποκρισία!!!
Βέβαια ένας συντάκτης δεν επιδρά τόσο στον ελληνικό λαό.

Όμως το έγκλημα της δήθεν "δημοκρατίας" που προσφέρει η αστική κυριαρχία, είναι ότι ακόμα μια φορά το Ελληνικό Κράτος και το ελληνικό κεφάλαιο τιμούν τον αντικομμουνισμό, τους προδότες και δυνάστες του ελληνικού λαού. Αποδεικνύουν ότι οι νεκροί αγωνιστές (κομμουνιστές και μη) της περιόδου 1942-49 στοιχειώνουν ακόμα την αστική τάξη και την ιδεολογική της ηγεμονία. Δείχνει ότι 50 χρόνια μετά ο μεγάλος Αγώνας της περιόδου 42-49 περιμένει καρτερικά την ιστορική του δικαίωση...