"Αν δεν καώ εγώ,αν δεν καείς εσύ,αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.."Ναζίμ Χικμέτ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΠΕΣΕ,ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ….!

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’την Ευρώπη,το φάντασμα της εξαθλίωσης..Όταν ογδόντα χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται σήμερα στην Αθήνα. Ένα εκατομμύριο άνεργοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Πεντακόσιες είκοσι κλίνες δημόσιων νοσοκομείων παραδίδονται στα χέρια ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών Η δωρεάν παιδεία καταργείται, βιβλία δεν υπάρχουν, δάσκαλοι δεν υπάρχουν.Μισθοί, συντάξεις πετσοκόβονται. Ιατρικές εξετάσεις κόβονται και όσες παραμένουν παύουν να είναι δωρεάν. Φόροι, φόροι, φόροι!
Και μιλάμε σε μια περίοδο που όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του σαπίσματος του καπιταλιστικού συστήματος, ενός συστήματος που περνάει την πιο μεγάλη δομική κρίση του και βρίσκει πάτημα σωτηρίας στην όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση του λαού.Και ενώ ένα προηγούμενο διάστημα η άρχουσα τάξη προσπαθούσε να αποκρύψει την κατοχή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό και εγχώριο κεφάλαιο, τώρα με την επιβολή της κυβέρνησης ‘Εθνικής Σωτηρίας’ γίνεται ξεκάθαρο και επίσημα ποιοί μας εξουσιάζουν.
Οι ίδιοι άνθρωποι που ως τώρα κυβερνούσαν έμειναν σε γενικές γραμμές στη θέση τους ,απλά άλλαξαν την "κεφαλή" της κυβέρνησης και τώρα ήταν η ώρα να φέρουν έναν "αγνό" αντικαταστάτη, για να συνεχίσει όμως το ίδιο ακριβώς έργο του Παπανδρέου και δεν είναι άλλος από τον λομπίστα του πολυεθνικού κεφαλαίου που διορίζεται πρωθυπουργός ερήμην του λαού. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Τριμερής Επιτροπή. Πρόκειται για οργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του ’70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα της τότε εποχής (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών. Ο κύριος Παπαδήμος που είναι μέχρι σήμερα μέλος αυτής της ομάδας πίεσης έρχεται να εκπληρώσει την ιδρυτική αποστολή της : να επιβάλει την απάθεια στον ελληνικό λαό που αγωνίζεται ενάντια στα άδικα μέτρα και να «μετριάσει» το δικαίωμά του να διαλέγει ποιος θα τον κυβερνάει. Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Αποτελεί λοιπόν δοκιμασμένο μέλος της παγκόσμιας τραπεζικής ελίτ και αυτήν κυρίως αντιλαμβάνεται ως τη «μητέρα-πατρίδα» του. Δεν πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα «χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να ωφελήσει τον ελληνικό λαό», όπως λένε τα παπαγαλάκια. Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία τον Μεταξά τη δεκαετία του ’30, καθώς και με τη θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.
Και μετά απ’όλα αυτά είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και όχι του λαού καθώς ειπώθηκε ξεκάθαρα και από αξιωματούχο της Ε.Ε ο οποίος ανέφερε « Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων»
Ξυπνήστε!
Δεν είναι ηλίθιοι, είναι ιδεολόγοι. Αυτό πιστεύουν. Στο κεφάλαιο, στις ελεύθερες αγορές, στην ιδιωτικοποίηση, στο ξεπούλημα των πάντων για το κέρδος.Είναι εχθροί μας, ταξικοί εχθροί.Δεν κόπτονται για εμάς αλλά για την τάξη τους, τα προνόμιά τους, τα κέρδη τους, την εξουσία τους.
Τα δικά τους παιδιά δεν θα πεινάσουν. Δεν θα σταθούν στις ουρές του ΙΚΑ δύο και τρεις μήνες για να δουν έναν γιατρό. Δεν θα ξεπαγιάζουν σε άθλιες σχολικές αίθουσες. Δεν θα μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά. Δεν θα νοσηλευτούν σε άθλια νοσοκομεία. Δεν θα υπηρετήσουν τη «μαμά» πατρίδα. Δεν θα γίνουν φθηνοί εργάτες με μισθούς πείνας. Δεν θα κυνηγηθούν στους δρόμους από τα σκυλιά τους διεκδικώντας τα αυτονόητα. Δεν θα σταθούν στις ουρές του ΟΑΕΔ για ένα εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας. Δεν θα σκοτωθούν στα γιαπιά, στα εργοτάξια, στα καράβια και στα εργοστάσια λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Δεν θα τους πάρουν τα σπίτια τους οι τράπεζες. Δεν θα τους κόψουν το ρεύμα γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν. Δεν, δεν, δεν...Τίποτα από όλα αυτά που εμείς ζούμε δεν θα τους αγγίξει.
Τώρα που η νέα κυβέρνηση είναι πραγματικότητα,τώρα που η εξαθλίωση της εργατικής τάξης και της νεολαίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αναγκάζεται να γυρίσει αιώνες πίσω, σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το λαό είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να βάλουμε μπροστά τις δικιές μας ανάγκες,να κάνουμε προτάγματα τα δικά μας όνειρα,για μια χειραφετημένη εργασία,για μια απελευθερωτική παιδεία,για μια άλλη κοινωνία..

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: