"Αν δεν καώ εγώ,αν δεν καείς εσύ,αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.."Ναζίμ Χικμέτ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ:ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
ΜΕ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
Δημοσιεύματα θέλουν τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας να συναποφάσισε σε πρόσφατη συνάντηση του με την Υπουργό Υγείας Μ.Ξενογιαννακοπούλου τον εμβολιασμό όλων των στρατευσίμων. Μάλιστα, από αρχές Δεκεμβρίου, με «προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, θα εμβολιασθούν όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Όμως σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζονται τα αποθέματα των αχρησιμοποίητων εμβολίων για τη γρίπη των χοίρων καθώς, παρά το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τμήμα του κατεστημένου του ιατρικού κόσμου με γνωστή τη διαπλοκή του με τις ελληνικές και ξένες φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και τα επίσης διαπλεκόμενα ΜΜΕ, μεγαλώνει η αμφισβήτηση των πολιτών και της ιατρικής κοινότητας για την κυρίαρχη πολιτική αντιμετώπισης της «πανδημίας».


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού Kατά της Nέας Γρίπης (όπως έντεχνα μετονομάστηκε η γρίπη των χοίρων για να αποενοχοποιηθεί η «άρρωστη» διατροφική βιομηχανία) του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, Στρατή Πλωμαρίτη, την περασμένη Δευτέρα. «Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να προσπαθώ να πείσω τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν τη στιγμή που εγώ ως γιατρός αποφάσισα να μην το κάνω. Επιπροσθέτως, δεν έχω πεισθεί για την ασφάλεια των συστατικών του νέου εμβολίου, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στρ. Πλωμαρίτης, καταγγέλλοντας το υπουργείο Υγείας για έλλειμμα διαλόγου. «Η νέα γρίπη δεν είναι χειρότερη από την κοινή γρίπη. Αντίθετα, έχουμε μια ήπια, φιλική –αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο σε μια αρρώστια– και όχι μια επιθετική γρίπη. Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχε μια παρόμοια εκστρατεία για εποχική γρίπη προκειμένου να πεισθεί ή να φοβηθεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο». Ο Στ. Πλωμαρίτης αμφισβήτησε και τα τρομολάγνα σενάρια, με βάση την εμπειρία του νοτίου ημισφαιρίου, που αντιμετώπισε ήδη τη νέα γρίπη χωρίς εμβόλια. Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, όπου το σενάριο προέβλεπε το θάνατο 3.000 ανθρώπων, πέθαναν τελικά 150. Επίσης, ο Στ. Πλωμαρίτης αμφισβήτησε ευθέως και την επιστημονική αμεροληψία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κάνοντας σαφώς λόγο για επιρροή των μεγάλων συμφερόντων των κολοσσιαίων πολυεθνικών εταιρειών του φαρμάκου.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι 46.000.000 αμερικανοί υπάκουα υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό, και τώρα τουλάχιστον 4000 απαιτούν από το αμερικανικό κράτος 3.5 δις δολ. ως αποζημίωση για τις παρενέργειες που υπέστησαν. Παράλληλα, σε 100.000 εμβολιασμένων παιδιών με εμβόλια που περιέχουν το συντηρητικό thimerosal που έχει συστατική ουσία του τον υδράργυρο, παρουσιάστηκε αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού και πλήθος νευρολογικών διαταραχών!

Στη χώρα μας, η συμμετοχή του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στον εμβολιασμό παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, παρά τις παραινέσεις, ακόμα και τις απειλές του υπουργείου Υγείας. Μέχρι την Πέμπτη 19-11-09 είχαν εμβολιαστεί περίπου 6.300 άτομα. Ενδεικτική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου στο «Ιπποκράτειο» έχουν εμβολιαστεί 400 άτομα σε σύνολο 2.500 εργαζομένων, στο «Παπανικολάου» 100 στους 1.500 και στο «ΑΧΕΠΑ» όχι πάνω από 400. Ανεξάρτητα από το βάσιμο ή όχι των ενστάσεων για το εμβόλιο, η τόσο μεγάλη άρνηση εκφράζει μια βαθιά αμφισβήτηση στην κυρίαρχη γραμμή για την αντιμετώπιση της «πανδημίας της νέας γρίπης».
Η κυρίαρχη γραμμή κυβερνήσεων και επιστημονικο-βιομηχανικών συμπλεγμάτων της υγείας είναι η αντιμετώπιση της γρίπης κυρίως μέσω της ατομικής λήψης σκευασμάτων.
Το σύστημα δεν αντιμετωπίζει τη χρόνια έλλειψη πρωτοβάθμιας υγείας, ούτε τις σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Υποβαθμίζει ακόμα και τα μέτρα υγιεινής, για την απλή προστασία από τη γρίπη, όπως η ατομική καθαριότητα (πλύσιμο χεριών) και ο καθαρισμός χώρων.

Στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού η κατάσταση παραμένει δραματική: άθλιες συνθήκες υγιεινής, ανεπαρκής αριθμός τουαλετών και ντους στα Κέντρα Εκπαίδευσης, έλλειψη καθαριστικών μέσων, συχνά ανύπαρκτο πόσιμο νερό, ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για επικίνδυνο για την υγεία του προσωπικού δικτύου υδροδότησης, παμπάλαιες εγκαταστάσεις, αμίαντος παντού.

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης ιδιαίτερα υπάρχει τεράστια έλλειψη Υγειονομικού προσωπικού που σε καμιά περίπτωση δεν αναλογεί στον αριθμό των στρατευσίμων. Τα όποια μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης ελάχιστα, ενώ συγκλονιστική ήταν η πρόσφατη καταγγελία των Νεοσυλλέκτων από το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα που αποκάλυπτε ότι κανένα μέτρο δεν είχε ληφθεί, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να αγοράζουν οι ίδιοι, δαπανώντας το πενιχρό χαρτζιλίκι που τους παρέχει η οικογένεια, γάντια και καθαριστικά, ενώ καμιά ενημέρωση δεν τους έγινε.

Και αυτά συμβαίνουν στο Υγειονομικό, που λόγω αντικειμένου βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης της γρίπης των χοίρων!
Επιμένουμε ότι είναι κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων ο υποχρεωτικός τους εμβολιασμός και απαράδεκτη αυθαιρεσία η κάθε μορφής άσκηση πίεσης από τη μεριά των διοικητών.

Καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν, να Αρνηθούν τον Υποχρεωτικό Εμβολιασμό, όπως έχουν κάθε δικαίωμα, και τους γονείς να σταθούν στο πλευρό τους.
Είναι ευθύνη των διοικητών των μονάδων, του ΓΕΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών υγιεινής και περίθαλψης των φαντάρων.
Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης θα ήταν η λήψη μέτρων για τη μη καταπόνηση του προσωπικού.

Σοβαρό μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση θα ήταν για παράδειγμα η μη πραγματοποίηση των 12ήμερων ασκήσεων, που καταπονεί τους φαντάρους και υποχρεώνει σε πολύωρη συνεύρεση κάτω από άθλιες συνθήκες (πολυήμερη παραμονή σε σκοινάκια κάτω από απαράδεκτες συνθήκες: βρωμιά, λάσπες, ανύπαρκτα μέσα υγιεινής κλπ).
Πρέπει επιτέλους όλοι να προτάξουν την ανθρώπινη ζωή και όχι το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αξιωματικοί και οι διοικητές να δίνουν προσοχή στις υποδείξεις και στις γνωματεύσεις των γιατρών, να παύσουν να αυθαιρετούν και να υποτάσσουν τα πάντα στις ανάγκες της «Υπηρεσίας».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com


http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/11/blog-post_4959.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: